torsdag 29 december 2011

Let me know what the deal is?!

Alltså folk som håller på och smäller smällare och avfyrar raketer och grejer NU, utanför huset, hur orkar de? Stör inte mig så jätte mycket (visst, kan inte sova ..), men har en dotter som ligger och sover och vaknar utav oljudet gång på gång. DET gör mig irriterad ..

Melina har förresten tagit sina ett års sprutor idag, så har varit lite febrig och hängig. Det gör att jag blir ännu mer irriterad. Let her get sleeeeeep!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Det är några saker jag inte förstår, som jag bara måste fråga om.…
Har samlat på mig under en längre tid så det blir en lång kommentar.
När och VAD gör du egentligen när du myser och gosar med din dotter? (som du ideligen skriver på din blogg)
Jag har visserligen inte barn själv, men flera av mina kompisar har det, och inte sitter de och myser och gosar med sina små hela tiden. De AKTIVERAR sina barn. Inte någonstans har du skrivit att du bakar med din lilla dotter, läser för henne, eller låter henne dega, måla med fingerfärg, går till lekparken, simhallen, mamma-barn grupper, babysång osv osv. Allt sånt som små barn verkligen behöver.
Som trogen följeslagare till mina kompisar och deras små godingar tillbringar t.o.m jag mycket tid med de och den typen av sysselsättning, och allt som oftast stöter vi på din dotter och hennes goa pappa, och eran dotter. Han är i lekparken, på Bill & Bulls Lekland, i simhallen, på skridskobanan, ute och går, på stan, ja vi träffar på honom på massor av ställen. Ofta tillsammans med någon annan pappa och hans barn. ( han har uppenbarligen skaffat nya kompisar för sin dotters skull, det märks) Men aldrig har vi sett till dig?
Jo, på krogen förståss. Du verkar tillbringa mycket tid på gymmet, på krogen, på Hugos och fika med dina tjejkompisar, ja otroligt mycket tid verkar du lägga på dig själv, och dina nöjen. När hinner du vara med din dotter? Halva tiden har ju hennes pappa henne, och även då du, enligt din blogg, har henne, ser man dig ute utan henne nästan jämt.

Bor du fortfarande hos dina föräldrar? Varför har du ingen egen lägenhet till dig och ditt barn? Låter ju helmysko att man vill bo kvar hemma hos mamma och pappa när man fått egna barn, och är så gammal som du. Är det för barnvaktens skull, eller för att du ska ha råd med dina nöjen? För det är ju inte billigt på krogen, eller att käka lunch ute och fika, och ett gymkort kostar ju multum!

Sen blev man ju lite undrande över inläggen du skrev i förra veckan. Vem försöker du lura? Dig själv? Här i stan vet ju alla om hur det gick till när du fick din dotter och hur er första tid såg ut. Så varför skriver du om hur lycklig du var på sjukhuset när hon föddes? Varför i helvete gör man i så fall som du gjorde mot henne? Du var ju myndig så ingen, INGEN! kan ju ha tvingat dig på något sätt. Tror du verkligen inte att någon vet?? De flesta vet. Det är en liten stad. Skriv i stället om dina misstag, om att du (förhoppningsvis) ångrar det du gjorde, och om er tid nu. Du älskar säkert din dotter ( det är väl självklart, och inget du behöver skriva gång på gång, det tar man väl förgivet. Blir nästan som du försöker övertala antingen dig själv eller läsarna, när du skriver det hela tiden) Sluta hitta på massa saker om hur det var när hon föddes. Håll dig till sanningen, eller skriv inget alls!

fortsätter i nästa kommentar

Anonym sa...

Och även inlägget om hur det är att vara mamma var ju konstigt. Du skrev att du fått frågan om du saknar det liv du hade kunnat leva. Och du svarade att det gjorde du inte. Vad är det du skulle sakna? Du gör ju för fan allt som alla andra gör. Springer på krogen, umgås hela dagarna med dina tjejkompisar, tillbringar massor med tid på dig själv, på gymmet, shoppar kläder i parti och minut osv. Ingen av mina “mammakompisar” lägger så mycket tid på sina egena nöjen som du gör, det kan jag lova. De har varken råd, tid, ork eller LUST att göra som du gör. Det har de/vi vuxit ifrån. Och vi är ändå nåt år yngre än dig. Du är ju vuxen, människa! Tro heller inte att du är ensam om att vara ensamstående, singel mamma. För det är fler än du som är, som jag känner, och de lägger all tid på sina/sitt barn när det är deras umgänge, och däremellan, när barnen är hos sina pappor, har de massor av saker att ta igen som de inte hunnit.
Mina tjejkompisar har också bloggar, som de uppdaterar när de hinner mellan städning, matlagning, blöjbyten osv. Bloggar fulla med bilder när deras barn sitter med hela ansiktet fullt av fingerfärg, eller när de är i simhallen, eller när de klätt ut sina barn, när barnen äter, när barnen sover, är nyvakna, lär sig krypa, lär sig gå, osv osv. Det är hur mycket bilder som helst. På din blogg är det till 90% partybilder, bilder på dig själv, eller bilder på dina kompisar. ( Säger en del, visst!?)
Andra som skriver kommentarer om vilken fantastisk mamma du är, vet nog inte om hela sannigen. Och om inte du skriver sanningen, kommer inte jag avslöja den heller. Av respekt!

Jag tror säkert också att du är en bra mamma. De allra flesta mammor är bra. Men man kan kanske bli bättre. Hon älskar både dig och sin pappa villkorslöst!! Och ännu så länge vet hon ju inte vad som är bäst för henne själv. Men sen, när hon blir större, då kommer hon troligen välja simhallen framför att fika på Hugos, eller lekparken framför att följa med mamma till gymmet, eller leka med egena kompisar istället för med mammas…..Jag har sett att din dotter myser och gosar med sin pappa också. Han pussar ju och kramar henne hela tiden, även när de är t.ex. i ishallen som häromdagen, eller i simhallen, eller på leklandet där jag sett honom med henne flera gånger. så där får hon både bus, lek, aktivering, och närhet, gos och mys. Det är NU du skapar grunden till er relation!
Jag hoppas du inte bara blir förbannad över det jag skrivit utan att du faktiskt får dig en tankeställare. Du vet, det räcker inte att säga att man älskar sin dotter, man måste visa det också. Mysa och gosa i all ära, men det är utveckling, samhörighet, och DIG hon behöver, genom kärlek, aktivering, närhet och TID! Låt din dotter komma i första hand! ALLTID, JÄMT OCH SJÄLVKLART Lycka till! Mvh Barnskötaren

nermanatahirovic sa...

Tiden du Tog dig att skriva allt detta, är helt otroligt att du orkade.

För visst, Timmy är en bra pappa. Melina mår bra när hon kommit hit hem. Att jag gör annat än att aktivera mig med Melina, är de gånger hon är just hos sin pappa.
Jag bor hemma eftersom jag letar jobb. Lite svårt att betala hyra, mat, kläder, dagis osv när man inte har inkomst?

Jag vet att jag alltid tar Melina i första hand de dagar hon är hos mig, så personer som du kan bokstavligen ta och hålla käften. För ni vet inte ett skit, som sagt.
Bara dina kommentarer visar det. Det enda personer som du försöker göra är att trycka ner mig, men det lyckas ni inte med. Grymma och elaka människor som aldrig ser sig själva. Patetiskt!

Jag vet vad jag gått igenom och jag vet hur första tiden var, både för Melina och mig. Men inte fan ska jag skriva om det HÄR vareviga dag?
De som vet sanningen , vet den och ska veta den. Resten utav personerna är irrelevanta.
Var bara tre personer på sjukhuset som vet exakt vad som hände!

I fortsättningen kan du/ni förvänta er att ni inte får något svar. För detta är helt absurt.

Ha ett fortsatt trevligt liv och sköt det, istället för mitt.

får väl vara anonym som alla andra sa...

Nermana, tänkt på att SPECIFIERA exakt HUR du goser med din dotter och vad det betyder så att folk kan avgöra hur bra mamma du är genom det. :)(tydligen betyder gosa = sitta hemma framför tvn och inte göra ett skit)
Sen måste du övertala dina vänner att skaffa barn så att de blir accepterade som umgänge av annat folk eftersom tydligen har melinas pappa bytt till vänner som har barn! dvs, det måste du också göra så att det blir lika. han har absolut inte "gamla" vänner kvar som fanns innan melina föddes. och på tal om när hon föddes, det var ju bara DU som var tveksam på att behålla henne. absolut inte hennes pappa. nej då, han ville ha henne som han så vackert kallade henne hmm.. vad var det nu igen? eftersom stan är så liten borde väl alla veta även de kärlekfulla orden hennes pappa sa. men tydligen har personen ovanför missat det som enbart dömer på var hon har sett melina med sin pappa. det avgör ju, har du inte insett det Nermana? DET ÄR VAR DU VISTAS MED DITT BARN SOM AVGÖR UPPFOSTRAN OCH GRUNDEN TILL ER RELATION.

Melinas pappa skippade sin blogg. förstår varför. han hade väl blivit utsatt för samma skit som du om han haft den kvar. folk som klagat på honom, vad han gör och inte gör, skriver och inte skriver och vem han umgås med.

Ps. skriv inte hur mycket du älskar melina. det betyder att du bara säger det, INTE visar det.

får väl vara anonym som alla andra sa...

ett tillägg: ALLA gör misstag, och även melinas föräldrar till en början! men vem fan kan förneka chocken de fick?? ingen av dem är sämre föräldrar för det. ville bara få det sagt.

a sa...

jävla anonymer, wtf?folk har verkligen inget liv, fan vad jag skrattade när jag läste skiten. SÅHÄR ÄR DET ANONYM: om nermana väljer att göra sitt barn till världens tjockis,ointelligent,oaktiv,ful eller smal,snygg,smart osv..HELT UPP TILL HENNE!så grubbla på den du!visst är det lite tråkigt att du inte kan blanda in din stinkiga näsa och bestämma över hur hon ska uppfostra sitt barn?måste vara irriterande för dig ;) GOOO NERMANA!haha, you only talk bullshit about the greatest!

s.. sa...

ha ha ha ha. Det är inte upp till henne. Hon kan inte behandla sitt barn hur hon vill, ville bara poängtera det.
Anonyma som skrev det långa inlägget skrev inget elakt, det är hur man tar åt sig. Konstruktiv kritik. :)

B. sa...

OMG ! "Barnskötaren" inget annat än skrattretande. Håller med ovanstående kommentar.

Fyfan om du nu jobbar på en förskola lr liknande tycker jag synd om föräldrarna som säger att de "gosa" med sina SMÅ barn vilket kan innebära hur mkt som helst!!! Inte enbart det DU verkar definiera/associerar ordet med, för det kan ju få förödande konsekvenser!!!!

Nermanas liv, hennes blogg, hennes val av vad/hur mkt etc hon vill lägga i bloggen. NOTERA HENNES!

Ingen ber dig följa henne lr döma !! För vem är DU att göra det?! Som vanligt: SKAFFA EGET LIV OCH citerar dig " Här i stan vet ju alla om hur det gick till när du fick din dotter och hur er första tid såg ut." VEM FAN PRATAR OM ANDRA ÄN ..? Ja, du kan nog det quote?! =)


Nermana. Vet att du inte tar lr bry dig om dessa återigen patetiska kommentarer men måste bara kommentera.

stor bamse kram på underbara dig & din dotter som verkar växa till en underbar lill'tjej =)

B. sa...

P.S Om du inte kan den ;)

"Great people talk about ideas, average people talk about things, SMALL people talk about other people!! "

Nina Muhic sa...

Orka

M.... sa...

Hej där! Håller allt med"barnskötaren" om att du alltid skriver om hur du busar, skrattar och umgås med din underbara dotter, men du skriver aldrig om VAD ni gör. Berätta! Du berättar mest om hur du själv fördriver tiden med gym, shopping,fika, utekvällar..... Men när går du till lekparken, matar ankorna coh allt annat som ungar tycker är kul?? Jag tror att du inte ens har en vagn till henne, åtminstonde har jag bara sett dig bära henne.
Men men ..... du vet ju bäst själv vad som är bäst för din lilla, eller?

nermanatahirovic sa...

Anledningen till att jag inte skriver mycket om vad jag gör med Melina, är just för att idioter som dig ska bry sig FÖR mycket. Min blogg ska just handla om MIG och MITT liv, vill inte att Melina ska beblandas med människor som rotar i minsta lilla detalj. Som t.ex. nu, hur har man ens något att tänka med om man skriver "jag tror inte ens att du har en barnvagn?". Det är så sjukt patetiskt OCH skrattretande.

Men visst är det jobbigt, när man i en liten stad som Motala, där man ska veta allt som alla, inte kan få möjligheten till det jämt? Haha. Sjuka människor det finns ..

nermanatahirovic sa...

Och till er andra, som fortfarande vet vad hyffs och vettigt beteende är. Som stöttar, både ni som jag vet vilka ni är och även ni som jag inte har en aning om. I alla fall då ni kommenterar anonymt. (orkar inte ens lägga ner energin på att kolla upp det längre..)
I ALLA FALL. Ni är solstrålar och bevisar att det fortfarande finns ett hopp om mänskligheten i dagens samhälle!
En stor fet KRAM på er alla!

Sarah Staaf sa...

Måste bara säga, hur orkar man!? Skit i dem Nermana! (det hoppas jag du gör!) Hoppas allt är bra med dig och att du inte låter nyfikna elakingar slå ner dig!

nermanatahirovic sa...

Det gör jag Sarah, dock måste man klargöra vissa saker ibland :)
Allt är hur bra som helst! Hoppa allt är bra med dig!
Nejdå, jag är stark för att klara av och ta "skiten" folk slänger. :)

Naida sa...

Men herregud! Vad är det för fel på folk?
Om ni nu inte gillar Nermana eller vad som gör oavsett när hon har sitt barn eller ej så Ge då fan i att gå in på hennes blogg och läsa!! Om det stör er så jävla mycket så skaffa er egna liv och gör något utav det istället för att gå runt och säga åt andra människor hur de ska leva sina liv och vad de bör göra och inte göra.
Det är patetiskt och jag tycker synd om er stackars små kräk som inte har bättre för er.

Varför måste mammor snacka skit om andra mammor? Är ni då bättre själva? Vad lär ni era barn utav att vara en "mobbare" och skitsnackare?

Varför är ni sånna fega små kräk som gömmer sig bakom anonymitet och tror ni är störst bäst och vackrast.. Varför inte säga exakt vilka ni är så kanske någon bryr sig ;) Töntar!

Jag tycker att Nermana är en bra mamma, hon ger hennes dotter allt hon behöver. Hon har ingen skyldighet till någon att skriva vad hon gör och inte gör. Vad Melinas pappa gör är helt ovissentligt. Att ni har sån jävla koll på vart han och Nermana befinner sig hela tiden är skärmmande. Har ni inga liv? Stalkers :)

Fuck off and die :)

Go go go Nermana! Skit i alla små fittor och var bara dig själv. Du är så mycket bättre än dom! =)
BAMSEKRAM

Anonym sa...

Håller verkligen med anonym det ända man har hört är oscar hit o dit o vad ni skulle göra.Men man hör ju så mycket i en liten stad.

nermanatahirovic sa...

Förstår verkligen inte din poäng med kommentaren? Som jag skrev så skriver inte jag mycket om Melina, just för att folk redan lägger sig i och bryr sig allt för mycket om saker som ni inte har något att göra med. Roligare att läsa era kommentarer och se er analysera så noggrannt. För det är ärligt talar sjukt och lite läskigt ..

nermanatahirovic sa...

Naida vet inte vad jag ska säga .. Förutom att folk inte har bättre saker för sig och självklart stör det de att de ute vet varenda detalj om mitt liv för att ha något att prata och diskutera om.

Tack för kommentaren och för att du stöttar! :) det värmer! STOR kram till dig!

melita-inte anonym iallafall!! sa...

Okej herregud jag måste lämna en kommentar till den där miss anonym!! Du måste ju förfan driva ! För det första vad fan har du med nermana o hennes dotter o göra ingen har bett dig om din åsikt och bara för att du har sett DINA kompisar hur dom är med sina barn behöver du inte yttra dig om hur nermana ska ta hand om sindotter! Du ser den yliga ytan vad det gäller dina vänner o deras barn,du är inte där 24/7 hos dom och du går inte upp på natten o matar o byter blöjja OSV!!! DU vet inte ens HÄLFTEN man gör med barn så yttra dig inte förens du har skaffat dig ett eget att hålla reda på och DU bara önskar att du kunde ha det så bra som nermana har när du får barn (om) du får! Och vad har du för liv då som verkar följa varenda steg nermana gör, stalker! Att du ens tar dig tid o skriva ngt sånt! Du är helt sjuk, ta hand om ditt liv nu männniska lilla och sluta bry dig om andras för mycket!